8/31/2008

Haberler

Gectigimiz persembe burun akintisiyla basladi hastaligim,sonra gozlerim akmaya basladi,bas agrisi,kulak agrisi,bogaz agrisi derken iyce fena oldu.Persembe aksami baby shower vardi bir arkadasin,cuma aksami da baska bir program,hic toparlanamadim.Cumartesi sabahi kafami kaldiramadim,butun gun yattim,bugun biraz gozumu actim.Hamilelikten direncim de dusunce agzimin icinde avf denen beyaz yaralardan da cikip tam oldu.Hastaligin en zor tarafi,hastalik devam ederken hayatinda ayni anda hic durmadan devam ediyor olmasi.Islerin,vazifelerin..Hamilelikteki hormanlar,hastaligin etkisiyle de birlesince yine yanlizlik,beni kimse aramiyor Turkiye'den gibi seyleri de aklima getirip bol bol agladim,agladikca acildim ama rahatlamadim..

Sonra annemin her sikildiginda yaptigi gibi kendimi temizlige verdim(Annem de bize kizdiginda ya da biseye uzuldugunde aglaya aglaya evin icinden gecen kocaman merdivenleri sildigini cok net hatirliyorum)Bende aldigimiz makineyle evin halilarini yikadim(Gerci esim yikadi ben yamaklik yaptim sayilir ama olsun)Adil'in odasini degistirdim,koltuklari yikadik,gece oldugunda da cay demleyip icip,uyuduk.

Pazar sabahi son posta aglamami yapip,sonunda rahatladim,artik aglamalarim bitince annemi aradim,konusdum,mujdeyi verdim,17 haftalik hamileyim,ultrosnda hersey iyi gorundu cok sukur,test sonuclari iyi cikti,bir de kizimizin olucagini ogrendik diye..

Ramazan geliyor diye cok ama cok mutluyuz,maddi hazirliklar tamam ama manevi olarak hazirligim yok sanki..iradi olarak gayret edilmesi gerekiyor Ramazan'dan istifada icin diye bisey duydum,kulagima kupe ettim,oturdugum yerden ramazanin guzel havasi beni de vursun diye beklemiycem bu sefer..

Carsamba gunu,is cikisi kosa kosa kizlarin yanina gittim,onlar sabahtan baslamasilardi mantiya.Mantilar yapip buzluga attik,3 hafta once tursulari kurduk.Birmim yapip kuruttugu tarhanadan bir kavonoz bana verdi.Bugun bende son alisverisi yapip,bir kac tepsi baklava yapicam,serbetlemeden kaldircam.Boylece hafta ici agirliycagim misafirler icin hersey elimin altinda olucak insallah..

Adil'e sana bir haberim var,kizimiz olucakmis dedigimde ben dua etmistim,boyle saclari iki yandan toplanan(iki elini yumruk yapip saclarinin yanina koyuyor bir taraftan da ) bebegimiz olsun diye diyor bana...Eve bir kucugu gelmeden bu Adil gozumde hic buyumuycek sanirim..

8/20/2008

Tatil bitti..


Herkes artik mail yoluyla ulasmaya basladi napiyorsun ne ediyorsun diye sormaya,blogu yenilemiyince.

En son tatile gidiyorum diye yazdim,cok guzel bir hafta gecirdim.Eskiden benim icin tatil yeni yerler gormek,yeni insanlarla tanismakken,simdilerde eskiden tanidigim insanlari gormek,eskilerden ve yenilenen hayatlarimizdan konusmak oldu.Hatta yeni insanlarla tanismaya bile cekindim,yeni sorular bile soramadim…Eskimeyen arkadaslarimla cok ama cok guzel bir hafta gecti..

Butun Turk urunleri bulabilcegimiz marketleri gezip rulakat aradim,pek pahali olan bu losangelas’ta sebze ve meyvenin bu kadar ucuz oldugunu gorunce valizime 5-6 ayva,8-10 limon bir kac paket Turk zeytini,bir iki kalip beyaz peynir alip koymayi ihmal etmedim tabiki.

Arkadasima canim ne istiyorsa yaptirdim.Canimda Simit,bulgurli ispanak yemegi,dereotlu kabak yemegi cekiyordu,hepsini yapti yedim.Hatta eve gelen misafirlere bile canimin cektiklerini soyledim.Sagolsun Fethiye ben sana tirumusu yaparim dedi,cikarken de sen nerelisin diye sorunca Konya dedim,aa ozaman sana hashasli corek de yapayim dedi,dort kose oldum.Acik havada gelmeme bir gun kala son ziyafetimi cektim.Kilo almisim saniyordum,eve geldim baktim ayni,sevincim artti.





Geldikten sonar cok zor gecen calismadigim bir hafta,sonrasinda ,yarim gun calismaya devam ettigim isim,Adil’in yeni okuluna baslamasi ve artik annesinden bagimsiz yeni kucuk bir birey olmasi disinda,hayatimiz ayni..

Ara ara yine gurbet iniltileriyle gecen,anne-aile ozlemi pek cok kere depresen ama annemin deyimiyle “attigin her adimda bin defa sukretsen azdir” sozunu hic aklindan cikarmayan ruh halimle hayata ara verdigim yerden devamdayim…

Anliycaginiz uzre 17 haftalik yeniden anne adayiyim..