11/06/2008

Hosgeldin Kar







28'den..

Kurtarma Operasyonlari-Ekmekler






Gecenlerde pisirdigim ekmekler tutmadi,cok sert oldular,bir iki gun yedik ama baktim olucak gibi degil,en sonunda dograyip,yagladim ve kekik dokup firinladim.Kucuk posetlerde buzdolabinda sakliyorum,salatanin icine cok yakisiyor.Aksamlari ekmek yemeyip,salatanin icindeki bu kizarmis bir kac ekmekle idare ediyorum.



Gecen hafta yogurt yapmak icin kaynattigim sutu ilimasi icin biraktim,uyuya kalmisim,aksam bir vakit kalktigimda sut baya sogumustu.Tutmaycagini bildigim halde Nasreddin hocanin ya tutarsa hesabi yinede mayaladim,sabah baktigimda sutle yogurt arasi bisey olmustu.Yapilicak tek sey ekmek.Dun 4 makine ekmek yogurtturup,boyle guzel ekmekler pisirdim.(Buzluga kaldirdim)Bu sekiller ,yeni denemelerim,Birmim'den ogrendim.Aksam esimin arkadaslari yemekteyken baya iltifat aldi ekmeklerim,sevindim.Hem sutlu yogurdumun ziyan olmayisina,hem de ekmeklerin lezzetine.

Brokolili Patates Salatasi



Brokoli'yi bir kac degisik sekilde yedim,en sevdigim kombinasyon bu oldu.Brokolinin icindeki demir orani cok yuksek,hafta en az bir porsiyon yemege calisiyorum,ispanaga alternatif oluyor benim icinde.

Brokoli ve havucu kucuk parcalara bolup, buharda pisirdim.Buharda pisince brokolinin hem besin degeri korunuyor hemde cok lezzetli bir tad aliyor.

Patates salatasi icin,2 kirmizi ve 2 taze patatesi soyup hasladim.Taze maydonoz ve sogani dograyip ekledim.Pul biber,tuz,zeytinyagi ve limonla sosladim.Hasladigim brokoli ve havucuda limonlayip patates salatasinin ortasina yerlestirdim.Evdeki erkekler bile benim besin degeri cok yuksek ,yememiz lazim,cok saglikli gibi soylemlerimden dolayi afiyetle yediler..