7/27/2011

Adil 1.sinifa basliyor

Dun gibi daha Utah'a ilk gelisimiz,Adil'i kitapcilara goturdugum,sonra anaokuluna baslayisi..
Adil dun 1.sinif ogretmeniyle tanisti,sirasini sinifini gordu.Cok guzel gulen;sevimli bir ogretmeni var.Ama yinede alismak vakit alicak.Bu ulkede her sene yeni bir ogretmenin ve yeni sinif arkadaslarin oluyor.
Tanismadan sonra Adille konusuyoruz, ogretmenin cok tatliydi degil mi Adil dedim,evet ama biraz gulmesi garip:)Keloglan gibi kahkaha atiyor dedi:))bence cok guzel,ben keyifle gulen kahkaha atan neseli insanlari cok severim:)






Bu sabah ilk defa siraya girip beklediler,telasla gecen seneki sinif arkadaslarini ariyordu gozleri.Cok telasli;uzgundu sanki...
O da bence kendince kendi icinde degisik bir gurbet yasiyor,bizimkiden farkli belki ama ozunde ayni...

7/19/2011

Yellow Stone-2



Ilk gun parka girdigimizde farkettik ki telefonlar cekmiyor.Parkin merkezine geldigimizde ceker diye umid ettik;ama hayir cekmiyor!Diger arkadaslar parkin disinda otelde kalicaklardi;onlarla haberlesme imkanimiz ortadan kalkinca cumartesi sabahi erkenden piknik tupumuzun ustunde yumurtalari ve gozlemeleri pisirip bi guzel yedik,oglen icinde peynir domates sandw. hazirlayip yola ciktik.

 Gezilicek-gorulecek noktalari gezmeye basladik,yol boyunca Bison surulerine rastladik.
 Cihan sonradan klasik haline gelicek olan; hayvanlarin onunde  fotografini cekmemi istedi.Arabadan inip hizlica,cektim,face arkadaslarin inek sanabilirler ama diyede ikaz ettim:)



 Yellow stone merkezdeki tanitim videosunda izledigimiz bilgiye gore dunyanin ilk national parkiymis.Dünya üzerinde, bilinen en büyük ve en tehlikeli volkan Yellowstonmus.Tabi videoyada boyle anlatilmiyor:)Ama patlamasi halinde Amerika'nin sonu olucagina dair rivayetler var.
Biz gezdigimiz yerlerde sulfur gazinin yuzeye cikmasiyla olusmus kotu kokular var.Sulfur kokusu=kokarca kokusu ama bana universte labaratuar anilarimi hatirlatti.


 Cihan tabiattan canli hayvanla ilgili serisine devam etti:)Ceylan&Cihan





 Yerden cikan sularin yerin altindaki magma etkisiyle kaynamasi dehsetti bence!Her yerde uyari levhalari ellemeyin;yaklasmayin!Cehennemden cukurlar gibi seyler geldi aklima gezerken,urperdim,tovbe ettim!



 Arada Azra oglen uykusuna yatti,bizde oglen yemegini yedik.Patlama icin saatlere bakip;onlari izledik.Hic canimiz  kamp yerine gitmek istemiyordu malum sebepten:)Yolda piknik alani bulup;biraz cekirdek;fistik atistirip santranc oynadik.
 Merkeze gidip videyoyu izleyip muzeyi gezdik,sucuklarimizi pisircegimiz sineksiz bir mekan aradik.Bulamayinca kamp yerine donduk.Bizim yandaki komsular toplanmis ayriliyormuslar.Sineklere dayanamadilar!Giderken Cihan'a sinek kovucu iki kucuk kova mumu ve odun parcalarini bize birakmislar.


Cihan seriye muzedeki bizonla son verdi!
Biz cihanla bir heves atesi yaktik;sinek kovucu mumlari yaktik;sucuklari pisirip keyiflendik.Atesin dibine kadar sokulduk ki sinekler gelmesin diye.Ben kitap okuyup dikkatimiz dagitmaya calistim;Omer cocuklarla cadirin icinde  oyun oynadi,Cihan'da kendini atese verdi.Ormanin icine kadar girip surekli odun topladi.

Aksam 9 oldu;sinekler kudurdu,Omer yolun yarisini sen sur yarisini ben hadi gidelim eve dedi!Hepimiz bir anda hadiiii diye kalktik ayaga!Hemen cadirlari soktuk;etrafi topladik,sinekler son ataklarini yapti.Yola cikmadan sinek kovucu mumlari baska bir kampciya kullanmak istermisiniz diye sorup hediye ettik.
Yola ciktik,gece 1'e kadar yolculuk yaptik,sonra dayanamadik,1 saat bir benzinciye arabayi cekip uyuduk.Ben Omer uyumasin diye ilkokul anilarima kadar aklima gelen herseyi anlattim.Ara verdigimiz her yerde Cihan ayaklarini yiyen sinek sayisinin raporunu verdi.
Sabah 5 te eve gelip;evimizin yerini opup;Allah'a hamd edip yattik.

Sabah Omer banyodan ciktiginda dehset icinde banyoda sivri sinek var;galiba bizimle birlikte arabada buraya bizimle gelmisler diye anlatiyordu:)


Bugun gezinin uzerinden 3 gun gecmis olmasina ragmen hala sabah kucuk bir sinek gorup;galiba bunlar buraya yuva kurdu;uruyorlar gibi seyler soyluyor.Bu arada yazinin sonuna yaziyorum beni kan grubumdan mi neden bilmiyorum sivrisinek yemiyor:))



7/18/2011

Yellow Stone-1

Idaho Falls
Haftanin basinda arkadaslar yellow stone gidicegiz diyince birlikte gitmek icin plan yaptik.Cuma gunu yola cikip once Idaho Falls a ugradik.Guzel bir parkta oturup uzun zamandan  sonra  sardigim taze yapraktan dolmalari yedik.Omer bana bunlardan her hafta yap dedi:))

Yol cocuklarla yapma;kardesini kizdirma,obur tarafa yat oglum,abini rahat birak,i podun sesini kis,Abisi yardimci ol gibi komutlarla gecti.

Kampa vardigimizda yukten tikis pikis olmus garaji bosaltmaya basladik.Icinde tencere;caydanlik bulunan sepetler,yastiklar;yorganlar ve digerlerini bosaltmaya basladik ve hemen cadirlari kurmaya giristik.Herseyi dusunup almistik;ama kampa vardigimizda dehsetle farkettik ki sivri sinekleri unutmusuz!!Aman Allahim katil sinek gibiydiler;cadirlari kurunca kapilarini kapattik ve hic iceri giremediler.









 Tencere+tava+Amerikan usulu piknik tupu



Yan komsularimiz hic sinekten rahatsiz olmamis gibi davraninca Turk zekamizla acaba yarim metre ilerimizdeki komsularda niye yok diye sorgulamaya basladik.En sonunda sormaya karar verdik;Adil gonullu oldu sormak icin,yanlarina gidip excuse me diye basladi sordu;elinde bir sinek ilaciyla geri geldi.Hepimiz ilaci surduk;Adil'e annemin yolladigi altin degerindeki rulakatlardan verip Adille yolladik.Adil tesekkur ederken you saved our lives!-hayatimizi kurtardiniz- diyordu:)Cunku en cok o perisan oldu!sineklerin goz kapaklarini bile yediler;gozleri sisti!Elini ayagini soylemiyorum bile!

Aksam ates yakip;kandil gecesi munasbetiyle dua edip ust ustte giyinip yattik.

 Devami yakinda...

Yogurtcu




Bizimkilerin en favori dukkani.Hepimiz begeniyoruz burayi.Meyve dolu olan benim ve Azra'nin.

Cihanli gunler

Cihan'i aksamlari parka goturuyorum cocuklarla.Cocuklar oynuyor;cihan basket oynuyor,bende kitap okuyorum yada cekirdek citliyorum.


 Yarim saat kendi basina pratik yapip;eksik yanlarini tamamliyormus.Sonra birileri geliyor;takim kurup oyniyalimmi diyorlar,hemen ayrilip oynuyorlar.




Anilar kaybolup gitmesin diye de yillanmis bloguma  ekliyorum bende..