9/09/2011

Hararetli Santrac Turnuvasi

 Adil aylardir santrac takimi istiyor,baya bir puan biriktirdi ve sonunda annesi ona ikinci elden cam bir satranc takimini diger 5 oyunla 5$ aldi.



 Resimlere yorum yok,cok acik zaten.Macin en guzel yani biz Azra'yla cokca eglendik,eglendirdik!

9/06/2011

Misafir Sofrasi ve Ingiliz Keki(snow cake)


Turkiye bayrami bitirip is basi yaptigi gun,burda resmi tatil oldu.Pazertesi gunu kahvaltiya yeni dogum yapmis bir arkadasi ve ailesini cagirdim.
 Ev yapimi Simit
 Anne usulu patates salatasi.Sicak haslanmis patates ve haslanmis yumurta ile

Bahcenin mahsullerinden
 Esma'yi anarak pisirdigim ingiliz keki.Ben bu kekin adini ingilizce snow cake diye degistirdim,tarifin aslini Esma'da bulamadim,ben su siteden yaptim,kek firinda piserken farkettimki kakao bitmis,komsu bonie'de de olmayinca nescafe ile yaptim,bence harika oldu:)Misafirlerde cok begendi.


KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
4 yumurta
5 ,5  kahve fincanı (Türk kahvesi fincanı) şeker
3 kahve fincanı sıvı yağ
4 kahve fincanı süt
11 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
YAPIMI:
Bütün keklerde olduğu gibi önce şeker ve yumurta mikserle köpük olana dek çırpılır.Geri kalan tüm malzeme karıştırılarak kısa bir süre tekrar çırpılır.Yağlanmış fırın tepsisine dökülür.(fırınların içinde mevcut olan siyah dikdörtgen tepsiler)200 derecede pişirilir.

Kek pişip soğuduktan sonra buyuk tepsiyi once boylamasina 3'e kestim,sonra ucgen baklava dilimleri yaptim.



SOS:
6 su bardağı süt
5 kaşık kakao-ben burda necafei sutle karistirdim.
isteğe göre şeker
bu karışım çiğ olarak iyice karıştırılır ve hiç topak kalmaması sağlanır.
Diğer tarafta kıyılmış hindistan cevizi düz bir tabağa dökülür.
Karelere bölünmüş kekler sosa batırılır-burda hizlica batirin ve iyce dibine kadar batirmayin,yoksa kekiniz dagiliyor. arkasından hindistan cevizine bulanır.Servise hazırdır.Afiyet olsun.

Principal's Pride

Adil okulunda mudurun gururu-kivanci diye tercume edebilecegim odulu aldi bu ayin basinda.Sabah yarim saat erken bulusuyor odul kazanan ogrenci ve velileri,sertifikasini aliyor,yaninda bir kac bedeva hamgurger;oyun yeri kuponu kazaniyor cocuk,tek tek resim cekilip alkislaniyor..



Bu yilki odulunun sebebi duzgun el yazisi.Normalde el yazisi duzgun degil Adil'in,ama bu yazdiginda hakkaten oyle guzel yazmiski,odul kazanmaya layik gorulmus.Odul sebepleri;isini yaparken sabir gosterme,matematikte yuksek not kazanma,arkadaslarina yardimseverlik,yapilan bir sanat calismasinda gosterdigi basari vs..Adil'in yazinin icerigide de,bu yaz annem,babam ve abimle cadir kampi yapmayi cok sevdim yazmis.Bizim cadir kampi ayrintilari okumayanlar icin surda

Her gunu,her yaptigi gurur kaynagi bana,ve simdilerde cok daha iyi anlayip idrak ettigim iyki hep yanindaymisim Adil'in.6 sene ne hizli gecti,eger calismis olsaydim,guzel olan esyalarimizdan daha iyi esyalar,daha guzel mutfaklar ve daha guzel kiyafetlerden ekstra bisey olmiycakmis...Kayiplarin listesinden bahsetmiyorum bile.Azra,abisiyle evde buyume luksune bile sahip olamayabilirmis.Ne mutlu bize.

Bayram Eglenceleri Adina..

 Birer cesit yapilip gelinen sofralar...
 Cocuklar icin oyuncaklar..
Balonunu sisirmeye ugrasan boncuk..