1/01/2009
Simit
Simiti ne zamandir istiyordum,birseyi canimin istemesiyle yemem arasinda en azindan 3 hafta geciyor:)Sonunda bir aksam Adil'le evde yanliz oldugum bir aksam,aksam yemegi niyetine yaptik yedik...
Tarif Umran Abla'nin sitesinden..
-Yarim paket yas maya(ben bir kucuk paket kuru maya kullandim)
-1 tatli kasigi seker
-1 tatli kasigi tuz
-yarim cay bardagi sivi yag
-bol miktarda susam(1 1,5 bardak kadar)
-Yarim kilo un(ben ununu aldigi kadar yaptim)
-2 bardak kadar ilik su
sosu:
3 kasik pekmez
yarim bardak su(Ben daha az kullandim)
2 kasik sivi yag
Yapilisi:
1.Mayanizi ilik suda eritiyoruz.Kabarciklar cikana kadar bekleyip diger malzemelerimizle(sos malzemeleri ve susam haric)hamur yapiyoruz.
2.Hamurun kulak memesinden birazdaha yumusak olmasi gerekiyor. Hamuru mayalanmaya birakip 2 misli oluncaya kadar bekliyoruz.Sonra simit sekli verip once sosa iyice batirip sonra susam dolu tabakta iyice dondurup hertarafini susamliyoruz.
3.Simitlerimizi firin tepsimize alip tepside iyice mayalanip kabarmalarini bekliyoruz.Burasi puf noktalarindan biri .Ikinci puf noktasida firinimizi isitip sicak firinda pisiriyoruz.Normal kek ve pogaca yaptigimiz isidan biraz daha sicak olmasi gerek.
Afiyet olsun..
Labels:
Hamur isleri
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment