2/23/2010
Firinda Biber Dolmasi
Amerika'da yasayanlar bilir burda boyle Turkiyede'ki gibi kucuk tazecik dolmalik biberler yok.Bunlarda normalden biraz kucuk ama yinede Turkiyede'ki tada yakin..Boylede firinda olunca ayri bir lezzeti oluyor.
15-20 adet kucuk renkli biber
1 kase kiyma
2 orta boy sogan-rondada cekilmis
1 cay bardagi pirinc
tuz;nane;karabiber
3 yemek kasigi sivi yag
Ic malzemesi bir kap icinde hazirlanir.Biberler yikanir tepeleri kesilir.
Bir tavanin icinde 1 yk biber salcasi+1yk domates salcasi +2 yk yag ile bir tavada pisirilir.Uzerine 1 bardaktan fazla su ilave edilir.Biraz da tuz ve biber atilir.
Borcama dizilen doldurulmus biberlerin uzerine iyce kaynatilmis salcali sos dokulur.(biberlerin uzerini gecicek kadar olmali)400 F firina verilir.
sarimsakli yogurtlu servis tavsiye edilir..
Labels:
Ana yemekler
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment