2/26/2010

kandil simiti


Gectigimiz yilbasindan sonra karar vermistim her kandilde evde kandil simiti pisirmeye.kandil simitinin kokusu Adil'e cocukluk gunlerinin kandilllerini animsatsin diye..Buyuyunce desin annem her kandil evde simit yapardi diye..Bu mevlid kandilinden basladik.Adil'le birlikte yaptik.Aksam gelen misafirlerimize de ikram ettik.Tadi oyle guzel olduki bir isirik bile yemiycem-rejimden dolayi -dedigim simitlerden sabah olunca Bonie icin ayirdigim 3 taneyi hop diye yiyiverdim..


Portakal agacinin tarifinde bazi degisiklikler yapip pisirdim.100 uzerinden 100 alan bir simit cikti ortaya..



kandil simidi:


  • malzemeler:
    • 2 stick tereyagi-
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 yemek kaşığı sirke
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 cay bardağı sıvıyağ  
    • 2 cay kaşığı mahlep
    • aldığı kadar un (~600 gr)
    • üzerine:
    • yumurta akı + susam
  • Tum malzemeler karistirilir.ceviz buyuklugunde parcalar alinip cubuk sekli verilir.sonra yuvarlanarak halka sekli verilir.once yumurtanin beyazina sonra susama batirilir.
  • ben tepsiyi yaglamadan dizdim.hamur yeteri kadar yagli diye.Uzereri cok hafif kizarana kadar 375 F pisirilir.Cok pisirirseniz kuruyor;dikkat.


Yumurtanin beyazini yag sanip; ellerim hep yaglandi dedi durdu:))
 Adil'in pisirdiginden ornekler
Guzelce buladi susama:))

No comments: