3.7litre(1 Galon) marketten aldigim pastorize sutu tencere koydum;kaynattim.kaynama noktasina yaklasinca 1 buyuk kase yogurt+3yk tuz doktum icine.sut kesildi.kaynatmaya devam ettim ta ki yesil su cikana kadar.
2.suzgecin icine yerlestirdigim bir tulbentin icine suzdum.tulbentle beraber duz bir alana peyniri koyup(ben kesme tahtasinin uzerine yerlestirdim);uzerine agirca 2 adet tas koydum.
3.1-2 saat suzdukten sonra;tuzunu kontrol edip-az ise uzerine surebilirsiniz-;kare olarak kesip;guvecin icine yerlestirerek buzdolabina kaldirdim.Eger cok yapmissam;altinda kalan yesil suyu tuzlayip;onun icinde buzdolabinda da bekletiyorum.
not:altinda kalan yesil suyla ben evde ekmek yapiyorum her zaman.cok saglikliymis;doktor ablamin tavsiyesi:)
6 comments:
doktor ablan yesin seni peynir güzeli ne kadar dayanıyor bu lorlar
üstekini kim yapmış birimim deme sakın
hepsini ben yaptim.
lor degil kalip oluyor bu peynirler.
suya koyarsan 1-2 aydan fazla dayaniyor.susuz guvecte 3 hafta falan.
ben de birmim'de yemistim, cok hos gercekten, icine sinerek yiyorsun.
hulya teyze ya fena gozukmuyo buraya gelince bizede yaparsin artik:)Gerci bizim evde ragbet gorur mu bilmem ama...
nihanınn ikl yorumu aaaayy
hulya teyzem desperethausvives olmuş :)))
Bol B vitamini deposu o yesil su!
Post a Comment