Firinin cami kirildigindan beri ekmegi tavada yapiyoruz,yapmaz bilmez olsaydim dedigim oluyor bazen,cunku coook leziz,bir suru yiyebiliyor insan anlamadan.
Cocuklarin en buyuk eglencelerinden biri son zamanlarda.En cok bu kabarciklar olustugu haline bayiliyorlar.Pistikten sonra uzanip tirtiklamalar,
Oncesinde kendince sekil yapmalar,
Kucuk fare misali yetisebildigi yerlerden tirtiklanmis ekmekler,
Un,su tuz,maya dan cok yumusak hamur yapilir.Bezelere ayrilip;tavanin boyunda acilir-bolca unla aciliyor-;hafif isitilmis tavada yagsiz onlu arkali pisirilir.
Bugunler ve aslinda eskilerdede anneme olan ozlemim had safhalarda..Ne cok yazmak isteyip yazamadigim;ne cok soylemek istedigim soyleyemedigim ve aslinda ne cok yapmak istedigim ve yapamadigim seyler var!
1 comment:
Kardes bu benim favorim iste, bizim koyde buna hamurlu ekmek derler :) bende istiyorum, soyle sicacik yerinden, biz bide icine sahanda kirilmis yada haslanmis yumurta koyup yerdik :) ne gunlerdi...
Post a Comment