Bizim evde de Adil'le yapitigimiz havuclu keklerden benim kucuk kaliplara koyup cikmayanar vardi.
Tarifin asli portakal agacindan benimki ise soyle;
Ay çöreği
~26 adet
Hamur Malzemeleri
- 500 gr un
- 150 gr (yarım su bardağından biraz fazla) toz şeker
- 2 yumurta
- 2 tatli kasigi kuru maya
- 100 gr tereyağı
İç Malzemeleri
- küçük bir havuclu kek(icinde ceviz ve tarcin oldugundan ben ekstra eklemedim)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 avuç kuru üzüm
- 2 yemek kasigi nesuik
- 1 avuc kuru cranberry
- sut
Üzerine:
- yumurta sarısı;ezilmis antep fistigi
Hazırlanması:
- Unu ;eritilmis yagi; toz şekeri ;mayayi ve yumurtaları ekmek makinasina koydum.Hamur yapma programinda 1 saat'den az hamuru hazirladim.
- Keki elinizle ufalayın. Sut hariç tüm malzemeleri katarak karıştırın. Azar azar sut ekleyerek hafifçe birbirine yapışan bir karışım elde edin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın, ortasına içten koyup ay çöreği şekli verin.
- 2 tepsiyi yağlayın, çörekleri dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. uzerine file badem olsa cok yakisirdi.-Önceden ısınmış 375F fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
No comments:
Post a Comment