4/16/2007

Serap'in Kalbura Basti Tarifi

Bu nefis tatlinin tarifi Serap'tan.Phoenix'e tasindigimizda bize hosgeldine gelen Serap gelirken bu tatlisindan getirmisti.(Once uzun bir tabaga yerlestirdim,sonra Serap'in o gun getirdigi sekle benzesin diye yuvarlak bir tabaga boyle yerlestirdim)

Nisanliyken esim bir tek kalbura basti tatlisini cok sevigini soyliyvermisti bir zaman.Evlenip de ilk yaptigim husranli tarifim kalburabasti oldu.Sonra yemek uzmani bir arakadasim olan Selma'ya sen nasil yapiyorsun kalbura bastiyi dedigimde,"ooo Hulya o cok zor ben bi kere denedim olmadi" diyince,ben de umidi kesmistim ta ki,Serap bize bu tatliyi getirene kadar.Yedigimde hemen tarifini istedim,oracikda soyliverdi

1yumurta
1 paket margarin(2 stick butter)
1 cay bardagi su
un
kabartma tozu
vanilya
Cekilmis ceviz ici

Serbeti:
3 cup seker
3,5 cup su
limon

Malzemler karistirilip yogrulur,yumusak bir hamur elde edilir.(Serap cevizi de icine atip oyle sekil veriyordu)Ben bu sefer hamuru acip icine koydum,rende de sekil verdim,daha şık gorunumlu oldular.Vaktiniz yoksa cevizi hamura da karistirabilirsiniz,ama cevizler pisince goruntu cok guzel olmuyor)Tatli sicak serbet soguk olucak.Serbeti dokunce uzerine baska bir tepsi kapatip cekmesini bekledim,gelen misafirlerim,anem,adil ve esim inanilmaz cok sevdiler..



Afiyet olsun

10 comments:

LaMa said...

Cok cici bir oykusu varmis Hulyacigim:)
Ben de birgun basarili kurabiye yapma konusunda umitlendim,kalbura bastini okuyunca:) Hep husranla bitti denemelerim cunku :(

Anonymous said...

Hulyacigim ellerine saglik cok guzel gorunuyor kalbura bastilar. Beni anman ise cok hos onure edici, tesekkur ederim canim. Ayrica bana "usta"da demissin sana kocaman bir estagfirullah diyorum. Sen varken bizim adimiz mi gecer canim. Bak senin bir bolgun bile var :)) SERAP

Hulya said...

sevgili lamacim;
evet yilmadan guzel bir tarifi bekle sende:)senin elinden hersey geliyor ustelik,naber:)hamarat lamam

serap;
senin bu tarif cok guzel gercekten,birde itibarin sarsilmasin diye ozene bozene yaptim bu sefer:)cok sagol,

Bocuruk said...

Hülya'cığım,
Çok da güzel olmuşlar. Benim de buna benzer bir tarifim var. Hatta ramazan bayramı arefesinde sayfamda da yayınlamıştım. Ben de süzgeçle şekil veriyorum. Halbuki annemin kalburu vardı bu tatlı için. Hala da duruyordur herhalde. Ellerine sağlık canım:)
Sevgilerimle...

Hulya said...

sevgili bocuruk;
tesekkur ederim,bizimde evde vardi o kocaman kalburdan,yillar sonra anladim ne ise yaradigini:(sevgiler bizden izmir'e:)

Unknown said...

Hulya'cim,
Arkadasin elerine saglik.Ben not ettim bu tarifi.Genelde basarisizdir benim serbetlilerim.Ama deneyecegim bunu...Askami geldim ne:))

Hulya said...

Aski gelmis sevimli gulenay;
bu tarif pek kolay,bende bir senedir yapiyorum en guzeli simdi tuttu.ama serbeti ve hamuru kolay,hadi ellerine saglik simdiden..

Anonymous said...

Wow all I can say is that you are a great writer! Where can I contact you if I want to hire you?

Hulya said...

you can contact me by email;hulyapat@gmail.com

Anonymous said...

top [url=http://www.001casino.com/]free casino games[/url] brake the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]free casino[/url] autonomous no deposit hand-out at the leading [url=http://www.baywatchcasino.com/]bay attend casino
[/url].