11/07/2006

Ton Balikli Sandivic ve pisi


Cok aciktigimiz hafta sonu benimde hic yemek yapmaya halim yokken bu guzel sandiviclerle gecirdik pazar aksamini.Ton baliginin suyunu suzup bir kasik mayonezle karistirdim,taze sogan,marul,domates ekledim.Isterseniz tursu,biber falanda koyabilirsiniz.Afiyet olsun

Bu da lama'nin pisilerinden,tarifini burdan bulabilirsiniz,dedigi gibi hic yag cekmedi:)

18 comments:

Anonymous said...

Denedin,inandin bana degil mi:)
Seninkiler sekil acisindangercekten pisi olmus ,gerci degisk degisk sekillerde yapmak daha zevkli degl mi?Cocuklarin da ilgisini ceker;)
Profilini de yenilemissin hayirli olsun
Sevgiler

Anonymous said...

Gerçekten bizdede yemek olmadığı zaman ton balığı kurtarıcı bir yemek oluyor pişide çok güzel ellerine sağlık.
Hülya yeniköy'lüymüşsün bende İstinye'de oturuyorum. Ailenler hala oradamı?

Ferhanca said...

ton balığı limon sıkınca daha bir güzel oluyor hepsi çok güzel olmuş ellerine sağlık.. benim eşimin dayısın kızı da kefeliköy sarıyerde ..ıst gidince oraya gideriz ... sevgiler.. FERHAN

Anonymous said...

iki gun internet yoktu evde ne cok sey yapmissin hulyacim... baya eglenceli gecmis iki gunun anlasilan... pasta cok hos gorunuyor hazir zannettim.. sandiviclerde cok guzel ve saglikli gorunuyor. ellerine saglik hamarat hulya....

Damak Tadı said...

Hülya canım,
Pisiler çok leziz gözüküyorlar ellerine sağlık.Ton balık hiç yemediğim için bilemiorum tatlarını görüntü muhteşem her zaanki gibi,afiyetler olsun.Sevgiler

Hulya said...

sevgili lama;
sana daha oncede inanmistim,bercestede onaylamisti galiba,ama canim cekti,ondan yaptim:)anneme biz top top yap derdik,oda boyle yapardi,bende ogluma oyle yaptim,yerken top top dedi hep:)
aaa ebru;evet avimiz yenikoyde hala,annemde orda.belki taniyoruz birbirimizi.istinye iki adim bize:)

ferhan;
bu yaz gitmek nasip olursa bize bizede gelirsin,annem cok guzel balik yapar:)yine yazmayi unutmusum,limon suyuda sikmistim:)

bende hissettim derya yok diye,pasta super olmadi ama fena da degildi,birlikte olsaydik cilginlar gibi yerdik:)

sevgili gul;
tabi karadenizde yastyipda napcaksiniz siz ton baligini,bizimki baliksizlikan..nerde o guzel hamsiler..cok sagol,pisiler walla cok guzeldi,

kalimeero said...

goruntu super! ara ara sandvic yemek guzel oluyor, ben severim. en cok da tonbaliklisini. hem pratik hem saglikli. Tonbaligin soganli salatasina da bayilirim. Pisiyi benim annem de cok yapardi, ozledim valla. ellerine saglik.

umran said...

Hulya once lamada gordum pisiyi neyse dedim bir ara yaparim.sonra sende de gorunce iyice heveslendirdiniz.yapmak farz oldu cunku ben gercekten cok severim pisiyi.sandaviclerinde subway dekiler gibi olmus,birlikte calisirken ara ara yerdik bunlardan hatirliyormusun.ac oldugumuz icin ne tatli gelirdi.

Hulya said...

kalimeero;
evet senin sandiviclerinden benim favorim patlicanli,himmmm,ne guze oluyor onlar..
ton balika cok pratik ve dedigin gibi saglikli
umran abla;hatirlamazmiyim o sandivicleri,ama ben walla cok sveiyordum hep onlari.pisiyide amerikaya geldikten sonra ilk sende yemistik bir aksam ustu,hemde beyaz peynirle:)

Pınarın Kulubesi said...

bende severim farklı sandviçler yapmayıda yemeyide:) arasıra bende bu geçiştirmelere başvursam güzel olur.. en sevdiğim salatada bol zeytinyağlı tonbalıklı salatadır..

Bocuruk said...

Hülya'cığım,
Büyük kızım çok seviyor ton balığını. Ekmeğin arasına koyar ve yer. Seninki gibi yapayım ben de bakalım beğenecek mi? Pişiler de çok güzel çok. Ellerine sağlık, afiyetler olsun canım :)

Hülya YILMAZ said...

merhabalar adaşım ve burçdaşım,
blog alemine hoşgelmişsin. benim yeni haberim oldu.
bizim çocuların en sevdiği şeydir ton balıklı sandviç. sebze yemeği olduğu zamanlar (bizimkiler etobur da) böyle sandviç isterler. ton balıklı makarna da bizde çok sevilir.
pişiyi de deneyeceğim...
eline sağlık.

Hulya said...

sevgili pinar;
oyle hergun hergun yemek ya,olmaz tabi:)arada gecistirceksin,ben bu aralar cok fazla gecirsemde:)

sevgili bocuruk;
ben turkiyedeyken hic sevmezdim ton baligini buraya gelince mecburen yiyorum,alistim gerci.boyle bol salatali falan olunca hos oluyor,bocuruk ins. begenir kizinda..pisiyide lamadan gordum canim cekti,sen sicak guzel cayla yaparsin kizlarina,esine.cok caliskan birisin cok takdir ediyorum seni

Hulya said...

sevgili hulya;
ne guzel sizde benim gibi cok hayalcimisiniz:)?
turkiyede bu kadar sevildigini bilmiyordum ton baliginin,bizim evde hic yenmezdi,taze balik olurdu birsuru.ama dedigim gibi hem hizli hemde saglikli birsey bu balik,sitenizi ziyaret ettim bende,ne guzelk emekli olup,hobilerle diledigince ugrasmak

Anonymous said...

hulya baska biseyler yapmican mi ablam kac gundur bakiyom bakiyom bi turlu alisverisede cikip alamadim su ton baligi ,senin durum hikayesine dondu anlayacagin.
muhabbetle kal
fatma

Unknown said...

Hulya tonbalikli sandvicler ne cekici oyle.Ekmeklerin cok hos olmus...Bu arada insan bazen hivbirsey sey pisirmek istemiyor...Sende oylesin galiba u aralar...gecer cnm gecer:))

Ellerine saglik...
GUlenay

Hulya said...

sagol gulenay ya,evet hic canim pisirmek istemiyor ama hep yemek istiyor walla:)bu mutfak zor is,alisveris yap,habire tasi tasi,sonra hep copleride tasi,bu arad pisir,mutfagida hep topla topla sil,zor is zor:)

Unknown said...

kiz guldurdun beni allah iyiligini vermesin:)sen hakkt depresif mutfak kadini olmussun.Ama merak etme bende enelde olurum o hallerden.SI bitmek bilmez:))Aman allah bitirmesin...KAlsaglicakla

Gulenay