10/06/2006

Kayisi Kompostosu


Kompasto yapmak sanki cok komplex bir seymis gibi gelirdi ta ki ablam Adil'in dogumu icin yanimiza gelip dogumdan sonra bana kazanlar dolusu komposto yapana kadar:)

Kullandigim kuru kaysilar ozel kurutulmus Van'da.Gecen sene ramazanda ablam koliyle yollamisti buraya,onun icin cok kiymetli..

2 litre suya 1,5 yada 2 kase dolusu kuru kaysiyi atiyorsunuz ve kisik ateste yavas yavas ozunu cekene kadar kaynatiyorsunuz,kapatmadan 3-4 dakika once icine iki-uc karanfil ve iki buyuk fincan seker atip karistiyorsunuz(sekerin tadini test edin az gelirse biraz daha ekleyin),enfesss oluyor ozellikle buz gibiyken.

Ben herzaman daha koyu kivamda seviyorum ve servis yaparken icine buz attigim icin buz kompostoyu hafif seyreltiyor..

Ablam kompostalari karistirarak da yapiyordu.kayisi-bir avuc visne,erik-kayisi gibi.Rengi acik oldugunu dusundugunuz kompostalara bir kac visne cok guzel renk veriyor.

4 comments:

Anonymous said...

Hulya soylemeden gecemeyecegim Kayisiyi "kayisi" diye yazmissin. Aradaki "i" harfini unutmussun. Kusura bakma ama dayanamadim oyle gorunce :)) Serap Bekar

Anonymous said...

bak sana duzelt derken ben yanlis yazdim :)) kaysi degil kayisi olacak yani

Hulya said...

serap cok hizli yazmistim o yaziyi farketmemisim,sagol duzelttigin icin
hulya

Anonymous said...

Hülya komposto ramazanın vazgeçilmezlerinden ellerine sağlık Ebru