8/09/2009

Mutlu Muzlu Kek



Ablam artik blogta duzgun seyler yazmami bekliyormus.Yazdiklarimi hafta sonu konusurken elestirdi ben de acikladim daha acik sozlerle aslinda ne demek istedigimi.

Cumartesi aksami Esma geldi Azra'yi gormeye.(Alti aydir Turkiye'de oldugu icin bebek gormesi gecikti:))Aksam onlar icin mercimek koftesi yaparken aklima geldi gecen senelerde bir zamanlar Emine'nin oldugunu..Esma da geldiginde yine bana o guzel kurabiye posetine koydugu kurabiyelerden getirince icim iyce cizladi.
Emine sen de olsan findikli sekerpare getirirdin:)

Yazi ablam icin mutlu guzel seylerden bahsetsin diye mutlu muzlu kek oldu.

Once portakal agacinda yorumlari okuyunca endiselendim.Yapmasam mi acaba dedim?Allah'tan bizim pastanede oyle yorumlar yoktu.Cocuklar da dahil olmak uzre hepimiz cok begenerek yedik.Tarifin asli burda.

Benim degisikliklerimle tarifim soyle;
  • 1 3/4 bardak + 1/2 yemek kasigi un
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1/2 tatli kasigi tarcin
  • 1 bardak kabaca cekilmis ceviz
  • 1/2 bardak kuru uzum
  • 1/2 bardak cranberry
  • 1 bardak s1k1st1r1larak olculmus esmer seker
  • 2 yumurta
  • 1/2 bardaktan azicik az zeytinyagi
  • 114 g yogurt(bu tam atmina kucuk bir bebek mamasi kavonozu kadar)
  • 1 paket vanilya
  • Yaklasik 4 buyuk ve cok olgun muz (1 1/2 bardak oluyor ezilince)
Firininizi 175C ye isitin. 23 cmx13 cm lik dortgen firin kabinizi yaglayin .

Un, kabartma tozu ve tarcini buyukce bir kaseye alip karistirin. Daha kucuk bir kasede ceviz ve kuru uzumu ve cranbeery 1/2 kasik unla karistirin. (bu pisirme sirasinda ceviz parcalari ve kuru uzumun dibe cokmemesini sagliyor.) Yumurtalari esmer sekere teker teker ve her seferinde karisimi bir spatula ile altust edip karistirarak ekleyin. (Malgieri'nin dedigine gore yumurtalari sekere yavas yavas eklemek daha iyi butunlesmelerini sagliyormus.) Simdi spatula yerine cirpma teline gecin, karisimi biraz da telle cirptiktan sonra bir yandan ince bir serit halinde zeytinyagini eklerken bir yandan da cirpmaga devam edin. Sonra yogurt ve vanilyayi ekleyin ve yine telle cirparak karisimi butunlestirin.

Teli birakip spatulaniza geri donun. Once kabartma tozlu unun yarisini, sonra catalla ezdiginiz muzlari, daha da sonra unun kalanini ekleyip, her eklemenizden sonra spatulanizla karistirin. (Yine Malgieri'ye gore muz aromasinin fazla olmasi icin muzlari robotta pure haline getirmek yerine catalla ezmek gerekiyormus.) En son ceviz ve uzumlerinizi katin. Yine soyle bir karistirdiktan sonra hamurunuzu hazirladiginiz kaliba alin. Isitilmis firinda 70-80 dakika ya da ortasina batirilan kurdan temiz cikana kadar pisirin.

No comments: